- 120g boter
- 120g Canderel Green Crunchy
- 120g (2 grote) eieren
- 60g bloem
- 120g pure chocolade 70%
- 75g pecannoten (ongezouten)
Desserts en gebak
Maak je “guilty pleasure” iets minder guilty met deze variant zonder toegevoegde suiker. Haal hem uit de oven als de binnenkant nog lobbig is, voor een lekker sticky resultaat.
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Rooster de pecannoten 10 minuten in de oven op 160°C.
- Laat de pecannoten afkoelen en hak ze grof.
- Smelt de chocolade in een hittebestendige kom boven een pan heet water (au bain-marie).
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Snijd de boter in blokjes, doe ze in een kom en mix tot een romige massa.
- Voeg Canderel Green Crunchy toe en mix op de hoogste stand gedurende 2 minuten tot een romig beslag.
- Voeg de eieren toe, mix tot ze volledig zijn opgenomen en voeg daarna de bloem toe.
- Voeg, zodra er geen klontjes meer in het beslag zitten, de gesmolten chocolade toe, en mix 30 seconden op de middelste stand.
- Voeg tot slot de pecannoten toe. Roer nog eens goed door met een spatel, schraap daarbij goed over de bodem.
- Schep het beslag in een bakvorm van minimaal 4cm diep.
- Zet de bakvorm 20 minuten in de oven. In het midden moet het beslag nog een beetje lobbig blijven.
- Laat de brownie goed afkoelen en snijd in vierkante stukken.