- 1 blad gelatine
- 50g pure chocolade (meer dan 70% cacao), in kleine stukjes
- 4 kardemom peulen, geplet en ontdaan van de pitjes
- 1tl vanille extract
- Schil van 1 sinaasappel en sap van een ½ sinaasappel + extra schil voor de garnering
- Eiwit van 2 eieren
- 1 tl Canderel Green Crunchy
- 125g kwark
- 100g crème fraîche (light)
- 1tl cacao poeder voor de garnering
Desserts en gebak
Chocolademousse een calorieënbom? Niet met dit recept! Met kwark en crème fraîche in plaats van room en zonder toegevoegde suiker.
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Laat het gelatine blad weken in koud water tot het zacht is.
- Doe de stukjes chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met zacht kokend water. De kom mag het water niet aanraken (au bain-marie).
- Roer regelmatig door totdat de chocolade gesmolten is.
- Haal de kom van de pan en voeg de kardemom, vanille, sinaasappelschil, sap en 2 theelepels warm water toe.
- Roer goed door tot alles is opgenomen.
- Laat het mengsel afkoelen voordat je de kwark en crème fraîche erdoor roert.
- Knijp het gelatine blad uit en voeg toe.
- Roer opnieuw goed door tot alles is opgenomen.
- Klop in een andere (vetvrije) kom het eiwit stijf in witte pieken en voeg Canderel Green Crunchy toe. Roer nogmaals totdat het mengsel ‘dik’ is geworden.
- Voeg het eiwit toe aan het chocolade mengsel. Roer kort door, zodat het mengsel luchtig blijft.
- Presenteer je mousse in een mooi glas (dat je enkele uren daarvoor in de vriezer hebt gelegd). Strooi de cacao poeder en sinaasappel schil er over.
Tip: garneer je mousse met bosbessen of frambozen.