- 110g Canderel Green Crunchy
- 90g koude boter, in blokjes
- 55g eieren (1 medium ei)
- 15g glucosestroop (verkrijgbaar bij bakwinkels)
- 35g geroosterde hazelnoten
- 150g bloem
- 4g bakpoeder
- 1g zout
- 90g gehakte en geroosterde pecannoten
- 110g chocolade met 70% cacao, in kleine stukjes gehakt
Desserts en gebak
Een nutty variant op American cookies. Eenvoudig om te bakken en heerlijk bij een kop koffie of thee.
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Mix Canderel Green Crunchy met de boter met de mixer op de hoogste stand tot een romig beslag zonder klontjes.
- Voeg (in deze volgorde) de eieren, glucosestroop, geroosterde hazelnoten, bloem, bakpoeder en zout toe.
- Kneed of mix goed door tot een samenhangend deeg.
- Voeg de stukjes chocolade en pecannoten toe en meng kort door het deeg.
- Leg het deeg op een stuk plasticfolie. Sla de folie om het deeg en knijp de randen samen
- Rol het deeg in het plastic uit tot een worstje, zorg dat er geen luchtbellen tussen de folie zitten.
- Leg het deeg in de vriezer.
- Laat het deeg geheel bevriezen en leg het daarna 20 minuten in de koelkast tot het wat zachter is (het moet wel stevig blijven).
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Snijd het deeg in plakken van 1cm.
- Leg een siliconen bakmat of een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de plakken deeg over de bakplaat. Zorg dat er enige afstand is tussen de plakken.
- Bak 10 tot 12 minuten en laat daarna goed afkoelen.