Desserts en gebak

Een nutty variant op American cookies. Eenvoudig om te bakken en heerlijk bij een kop koffie of thee.

Ingrediënten

  • 110g Canderel Green Crunchy
  • 90g koude boter, in blokjes
  • 55g eieren (1 medium ei)
  • 15g glucosestroop (verkrijgbaar bij bakwinkels)
  • 35g geroosterde hazelnoten
  • 150g bloem
  • 4g bakpoeder
  • 1g zout
  • 90g gehakte en geroosterde pecannoten
  • 110g chocolade met 70% cacao, in kleine stukjes gehakt

Bereidingswijze

  1. Mix Canderel Green Crunchy met de boter met de mixer op de hoogste stand tot een romig beslag zonder klontjes.
  2. Voeg (in deze volgorde) de eieren, glucosestroop, geroosterde hazelnoten, bloem, bakpoeder en zout toe.
  3. Kneed of mix goed door tot een samenhangend deeg.
  4. Voeg de stukjes chocolade en pecannoten toe en meng kort door het deeg.
  5. Leg het deeg op een stuk plasticfolie. Sla de folie om het deeg en knijp de randen samen
  6. Rol het deeg in het plastic uit tot een worstje, zorg dat er geen luchtbellen tussen de folie zitten.
  7. Leg het deeg in de vriezer.
  8. Laat het deeg geheel bevriezen en leg het daarna 20 minuten in de koelkast tot het wat zachter is (het moet wel stevig blijven).
  9. Verwarm de oven voor op 160°C.
  10. Snijd het deeg in plakken van 1cm.
  11. Leg een siliconen bakmat of een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de plakken deeg over de bakplaat. Zorg dat er enige afstand is tussen de plakken.
  12. Bak 10 tot 12 minuten en laat daarna goed afkoelen.