- 500 g mascarpone
- 2 pakjes lange vingers
- 1 kopje espresso koffie
- 4 eetlepels Amaretto
- 4 eieren
- 5 eetlepels Canderel Green Crunchy
Desserts en gebak
De Italiaanse klassieker. Tiramisu betekent letterlijk “trek mij omhoog” in het Italiaans, oftewel “pep me op”. Perfect als afsluiting van je (kerst)diner.
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Splits de eieren en klop het eiwit stijf.
- Klop in een andere kom het eigeel samen met Canderel Green Crunchy tot een smeuïg mengsel en roer er de mascarpone door.
- Voeg beide mengsels samen. Roer het geheel voorzichtig door elkaar.
- Doe de koffie met de Amaretto in een kommetje.
- Dip de lange vingers er kort in en leg ze op een ronde schaal van 25 cm. Bedek de bodem geheel met koekjes.
- Verdeel de helft van het mascarpone mengsel erover.
- Herhaal dit.
- Laat de tiramisu 3 uur of een nacht in de koelkast opstijven.
- Strooi er cacaopoeder over vlak voor het serveren.