Bereiding van de cupcakes:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop in een grote mengkom met de mixer de eieren en het Canderel Original poeder tot een homogeen beslag.
- Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe tijdens het mixen.
- Voeg vervolgend het zelfrijzend bakmeel toe en schep voorzichtig door.
- Vul de cupcake vormpjes voor de helft met het beslag, bak ze gedurende 15 minuten en laat afkoelen.
Voor de topping:
- Schil de appel, snijd hem in partjes en doe de partjes in een pan met water.
- Voeg het Canderel Original poeder, het sap van de citroen en het kaneelstokje toe en breng aan de kook.
- Leg een deksel op de pan zodra het kookt en laat 10 minuten koken op een middelhoog vuur. Verwijder het kaneelstokje.
- Laat de compote afkoelen, meng met de magere kwark en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Voor de warme cider:
- Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.
- Doe de cider in een pan, voeg het sinaasappelsap, het Canderel Original poeder, de appel, kruiden en sinaasappelschil toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen.
- Giet de cider door een zeef.
- Verdeel de blokjes appel over de kopjes en giet de cider er over.
Serveren:
Verdeel het compote-kwark mengsel met een lepel over de cupcakes, zet op een schaal en serveer met de warme cider.